فرصتها و تهدیدهای اقتصادی پیش روی دولت چهاردهم
فایلمی: بعد از شهادت آیت الله رئیسی طی دو ماه گذشته کلیه بازارها از بازار ارز و طلا تا بازار سرمایه و خودرو و مسکن چشم انتظار سیاستهای دولت جدید هستند. با برگزاری مراسم تنفیذ و تحلیف رئیس جمهور، عملا کار دولت چهاردهم به صورت رسمی شروع و انتخاب نهایی وزرا به روزهای پایانی نزدیک میشود. مسعود پزشکیان اگرچه به صورت مشخص برنامههای جزئی در زمینه اقتصادی ارائه نداده، اما جهت گیریهای او فضایی نگران کننده ترسیم نکرده است؛ بنابراین اتخاذ سیاستهای صحیح از سوی اعضای هیات دولت میتواند فرصتی در زمینه گشایشهای اقتصادی ایجاد کند.
رفتار دولت جدید اثری مهمتر از زنگ خطر ظهور ترامپ دارد
هاتف سیدپور، کارشناس اقتصادی در خصوص فرصتهای پیش روی مسعود پزشکیان و همچنین تهدیدهای ناشی از انتخاب احتمالی ترامپ بر اقتصاد ایران پس از ۱۵ آبان ماه به فایلمیگفت: آنچه از اهمیت زیادی برخوردار است رفتار دولت جدید و جهت گیریهای اقتصادی دولت است که در این صورت اثرات سیاستهای تحریمی را نیز کمرنگ میکند.
وی در خصوص وضعیت بازار سرمایه و پیش بینی آن در چند ماه آینده اظها رداشت: در چند سال گذشته رفتار دولتها در حوزه اقتصاد کلان اثر مهمتری از تحریمها بر اقتصاد داشته است.
سیدپور با بیان مصداقهایی در این زمینه افزود: حتی تحریمها در برخی حوزهها از جمله در بازار سرمایه، فرصت نیز ایجاد کرده است.
این کارشناس اقتصادی با اشاره به ارزش دلار و متعاقب آن رشد ارزش سودآوری شرکتهای صادراتی افزود: اگر در به همان پاشنه بچرخد برای بورس سودآور است.
ضرورت صرفه جویی بیشتر در حفظ منابع ارزی
اما کامران ندری، یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی معتقد است که باید در زمینه حفظ ذخایر ارزی دغدغههای جدی تری از سوی سکاندار جدید بانک مرکزی وجود داشته باشد.
وی با اشاره به لزوم توجه به حفظ منابع ارزی کشور گفت: به هر حال اکثرا دولتها برای کنترل نرخ ارز اقدام به مداخله کرده اند، اما نکته قابل توجه این است که به هر حال منابع ارزی حاصل از فروش نفت، محدودیتهای خود را دارد و در این زمینه باید همه سناریوهای مختلف را در نظر داشت.
نقل از فایلمی
دیدگاهتان را بنویسید