تأثیر قوانین مرتبط با ارز دیجیتال بر رفتار سرمایهگذاران
تأثیر قوانین مرتبط با ارز دیجیتال بر رفتار سرمایهگذاران

همان طور که در مقاله “قوانین و مقررات مرتبط با صرافیهای ارز دیجیتال” گفته شد، صرافی ارز دیجیتال باید از قوانین خاصی تبعیت کنند. سرمایه گذاران نیز همینطور. اما این قوانین تا چه حد بر رفتار سرمایه گذاران در بازار تاثیرگذار است؟
در این مقاله قصد بررسی این موضوع را داریم. پس اگر میخواهید اطلاعات بیشتری درباره این موضوع به دست بیاورید، تا انتهای مقاله همراه ما باشید.
از چه زمانی احساس نیاز به قانون در بلاکچین شد؟
بلاکچین برای اولین بار با مفهومی ارز دیجیتال بیان نشد و بعدها بیت کوین از این ساختار استفاده کرد تا یک پول دیجیتالی با ویژگیهای خاص بسازد.
پس از این اتفاق تاریخی و مهم ارز دیجیتالهای دیگری بر پایه بلاکچین پدید آمدند که نیاز به بستری خاص برای خرید و فروش داشتند.
این بستر خرید و فروش تا مدت نسبتا کوتاهی وجود نداشت و معاملات به شکل همتا به همتا انجام میشد. صرافی ارز دیجیتال از دل این اوضاع بیرون آمد.
پس از این اتفاق شرایط برای خرید و فروش رمزارزهای مختلف پدید آمد و حالا مردم میتوانستند با راحتی بیشتر رمزارز بخرند.
همین موضوع سبب استفاده های غیرقانونی از رمزارزهای دیجیتالی شد. میتوان گفت که از این زمان دولتها به فکر افتادند تا برای بلاکچین و کوین های آن قوانین مشخصی را وضع کنند.
سرمایه گذاران بر چه اساسی رفتار میکنند؟
سرمایه گذاران در بازارهای مختلف مدل رفتاری مشخصی دارند. البته که منظور ما پیشبینی دقیق رفتار آنها نیست. بلکه منظور تیپ های شخصیتی است که به مرور از آمار مختلف استخراج شده و حالا میتوان بر اساس آنها شرایط را تحلیل نمود.
سرمایه گذارانی که در بازارهای مالی تیپ شخصیتی ntegrator را دارند، عوامل بیرونی بازار را نیز در تحلیل خود دخیل میکنند. این افراد بیش از دیگر گروهها از قوانین مختلف و اخبار تاثیر میگیرند. اما این تاثیر تنها شخصی و مربوط به شخصیت آنهاست.
هدف ما در این مقاله روشن کردن تاثیر قوانین بر همه سرمایه گذاران است. قوانین به عنوان یک اهرم قدرتمند در اختیار نهاد قدرت است. او میتواند هر زمان با هر هدفی این قدرت را اعمال کند بر بازار تاثیر منفی یا مثبت بگذارد.
تاثیر قوانین خرید و فروش ارز دیجیتال بر بازار
پس از چند سال بلاکچین های عمومی محبوبیت زیادی کسب کردند و باعث شدند که مردم جهان به سمت آنها کشیده شوند.
مسلما رویکرد دولتها و کشورهای مختلف با جهت های سیاسی گوناگونشان مانند یکدیگر نیست. پس هر طرف جهان یک رویکرد برای این قضیه اتخاذ کرد. برخی از کشورها با اعمال قوانین خرید و فروش را آزاد و قانونی اعلام کردند.
برخی دیگر نیز قوانینی برایش مشخص نکردند و آن را آزاد دانستند. برخی از کشورها در برابر این تکنولوژی موضع گرفتند و فعالیتهای بلاکچینی در کشور خود را به طور کامل غیرقانونی اعلام کردند.
مسلما زمانی که کشورهای زیادی این فعالیت را غیرقانونی اعلام کنند سرمایه گذاران نسبت به سرمایه گذاری کمی عقب نشینی خواهند کرد. در نقطه مقابل نیز آنها با روند قانونی شدن این فعالیت روحیه سرمایه گذاری بیشتر را پیدا خواهند کرد.
قوانین ماینینگ چه تاثیری بر بازار دارد؟
در کنار قوانین مربوط به یک صرافی ارز دیجیتال و خرید رمزارز در آن بخش مهمی از قوانین دنیای بلاکچین مربوط به استخراج رمزارز است.
استخراج یا ماینینگ تنها مربوط به آن دسته از بلاکچینهای عمومی است که از الگوریتم اثبات کار برای تایید و امنیت در شبکه خود استفاده میکنند.
این الگوریتم دارای مشکلاتی است که باعث بسیاری از کشورها این فعالیت را غیرقانونی اعلام کنند. برای مثال مصرف انرژی و آلودگیهای زیستمحیطی از مهمترین دلایل ممنوعیت آن است.
هر چقدر که با استفاده از قوانین شرایط ماینینگ در جهان بهتر شود سرمایهگذاران هم ترغیب میشوند که بیشتر در این حوزه فعالیت داشته باشند.
اخبار هیجانی و رفتار سرمایهگذاران
اخبار هیجانی بهشدت در خرید ارز دیجیتال یا فروش آن و بهطور کلی در رفتار بازار موثر است. اخبار هیجانی آن دسته از اخبار هستند که در مدت کوتاهی فراگیر میشوند و بار خبری زیادی برای بازارهای مالی دارند.
این اخبار گاهی رسمی هستند و گاهی هم از مراجع غیررسمی مانند شبکههای اجتماعی یا دیگر کانالها منتشر میشوند. اخبارهای هیجانی گاهی مربوط به قوانین دنیای بلاکچین هستند.
برای نمونه نرخهایی که کمیسیون بورس امریکا اعلام میکند یا قوانین مهمی که برای صرافیهای ارز دیجیتال وضع میشود، همگی نمونهای از این اخبارهای هیجانی هستند که میتواند سرمایهگذاران را نسبت به یک رفتار هیجانی در بازار ترغیب نماید.
همانطور که گفتهشد این اخبار گاهی غیررسمی و دروغین هستند و صرفا برای اثرگذاری در بازار ساخته شدهاند.
2 قطب قانونگذاری در جهان برای رمزارزها
امریکا و چین 2 قطب مهم در بازارهای مالی هستند و تصمیمات آنها تاثیر زیادی بر روی بازار میگذارد. رویکرد امریکا نسبت به چین در رابطه با بلاکچین کاملا متفاوت است.
چین فعالیتهای رمزارز را در کشورش غیرقانونی اعلام کرد اما امریکا تلاش میکند این فعالیتها را قانونی و در چارچوب مشخصی ارائه کند.
قوانینی که توسط این 2 قطب اقتصادی دنیا وضع میشود تاثیر زیادی بر رفتار سرمایهگذاران خواهد گذاشت. چراکه بازار براساس رفتار قدرتهای کلان شکل میگیرد.
این وضعیت هم به بازار رمزارز اختصاص ندارد. گاهی حتی قیمت ارز دیجیتال و شکست یک کوین یا توکن خاص نیز به همین تصمیمگیریهای کلان وابسته است.
آیا باید نگران اخبار قانونگذاریها باشیم؟
اخبار بهخودی خود در بازارها تاثیرگذار نیستند اما نباید آنها ساده انگاشت. اخبار میتوانند در بازار بهشکل کوتاه مدت تاثیر خوبی داشته باشند.
اخبار خود بر رفتار سرمایهگذاران تاثیر میگذارند. حالا اگر این اخبار مربوط به قوانینی در سطح بینالمللی یا حتی یک کشور هم باشد میتواند روی بازار برای کوتاهمدت تاثیر و در بلندمدت اثر جدی بگذارد.
باید قوانین را پیگیری کرد و از اتفاقات بازار مطلع شد اما اینکه هر لحظه نگران وضعیت بازار و قوانین آن باشیم منطقی نیست.
بازار روند خود را طی خواهد کرد و در نهایت هم بلاکچین مسیر رو به جلوی خود را میرود. حتی اگر تمام قوانین علیه این تکنولوژی وضع شوند باید بدانید که بلاکچین توقف ناپذیر است و حتی با سرعت کند به رشد خود ادامه خواهد داد.
جمعبندی
صرافی ارز دیجیتال، سرمایهگذاران و قوانین مربوط به دنیای آنها مفاهیمی هستند که نمیتوان آنها را بهراحتی از یکدیگر جدا کرد. این مفاهیم درهم تنیده و با یکدیگر معنا دارند.
در مقاله ما این موضوع را بررسی کردیم و سعی شد که به سوالات مختلف در این زمینه پاسخ داده شود. ممنونیم که تا انتهای مقاله همراه ما بودید. امیدواریم از مطالب بیشترین استفاده را کرده باشید.